Sitenizi Arama Motorlarına Bedava Kayıt Edin !

Arama motoru kaydı nasıl yapılır?

Web sitenizi yaptınız, belki büyük emek harcadınız ama sitenize gelen giden yok? "İnsanlar sizi nasıl bulacak?" gibi sorularla boğuşuyorsunuz ve ilk aklınıza gelen "arama motoru kayıt" yaptırmanız gerektiği. Kesinlikle haklısınız. Peki ama; Arama Motorlarına Nasıl Kayıt Yaptıracaksınız? Aslında bu sorunun cevabı çok basit. Eskiden manuel olarak arama motorlarına gire ve site ekle düğmelerinden web sitelerimizi arama motorlarına kayıt ederdik. Bu yöntem halen çalışsa da oldukça verimsiz ve uzun süre beklemenize neden olacak bir yöntemdir. Yapılacak şey çok basittir. Bir arkadaşınızdan veya daha önce arama motorlarına kayıt olmuş varsa bir başka sitenizden yeni açtığınız siteye link vermek. Linki aldığınız site sık güncellenen veya arama motorlarının sık uğradığı bir site ise hiç merak etmeyin en kısa sürede yeni siteniz arama motorlarına kayıt olmuş olur. Bunun mantığı gelişmiş teknolojiler kullanan arama motorlarının siteleri sık sık ziyaret ederek linkten linke atlamasıdır. Yeni bir site görükleri zaman hemen bunu fark ederler ve kayıtlarına alırlar.

Siteni binlerce arama motorlarına ekle !

Bir çok web sitesi bu tarz cümleler ile oldukça yüklü paralar kazandılar ve kazanmaya devam ediyorlar. Googleda Yuksel bunun yararsız ve gereksiz olduğunu sizlere bildirmekten gurur duyar. Öncelikle bu kayıtlar için otomatik çalışan programlar kullanmakatadırlar ve bu programların hiçbiri büyük arama motorları tarafından kaale alınmaz. Ayrıca binlerce arama motoruna eklenmeniz gerekmemektedir. Şu an Google, Yahoo ve Bing (msn live) arama motorları internet arama sonuçlarının %90'ından fazlasını vermektedir. Pazar payları anlamında her geçen gün rakamlar değişsede Dünya çapında %50'nin üstünde ki pazar payı ile google birinciliği uzun süredir kimseye vermemektedir. Bu rakamın Türkiye'de %80'lerin üzerinde olduğu varsayılmaktadır. Kısacası Türkiye için konuşursak, google arama motoruna kayıt olmanız demek başka bir arama motoruna kayıt olmanızı gerektirmeyeceği anlamına gelebilir.

Sistematik Kayıt Yalanı !

Biraz önce bahsetmiş olduğumuz bazı web siteleri sizleri binlerce arama motoruna kayıt etme yalanıyla kandırmakla kalmayıp, sistematik kayıt, haftalık kayıt, güncel kayıt gibi yalanlarla ceplerini para ile doldurmaktadırlar. Şu gerçeği lütfen unutmayın. Arama motorlarına bir kere kayıt oldunuz mu, bir daha kayıt olmanıza gerek yoktur. Hatta bu tarz girişimleriniz arama motorlarını boş yere meşgul etmenizden dolayı hoş karşılanmayacaktır.

Googleda Yuksel sizleri arama motoru kayıt derdinden kurtarmak için sizler icin arama motorlarına otomatik kayıt sitelerini asagıya listeledi.

Arama Motorlarına Bedava Kayıt Siteleri

http://www.evrsoft.com/fastsubmit/myezsubmit.cgi

http://www.addpro.com/submit30.htm

http://freewebsubmission.com/

http://www.submitexpress.com/submit.html

http://www.compucert.com/internet-promotion.html

http://www.addme.com/submission/free-submission-start.php
...
Bedava sitene hit