SEO'da Sunucu Faktoru ve Kullanici Aktifligi

Aynı server içerisinde spam websiteler bulunması puan kaybettirir. Mümkünse özgün IP adres kullanılmalıdır.

WebSitenin sürekli yayında olması gerekir. Arama Motorları indexleme (Crawl) sırasında yayında olmayan websitelerini index'lerinden çıkarma eyilimindedirler.

Yükselen ziyaretçi sayısı arama motorları için pozitif etki yaratır.

CTR (Click Through Rate) sayfa içerisindeki tıklama oranlarının yükselmesi pozitif etki yaratır.

Bookmarks etkisi: Arama motorları toolbar'lar vasıtasıyla bookmark (favoriler) ekleme ve çıkarma durumlarını kontrol ederler. Favorilere eklenen sayfalar puan alır.

Ziyaretçinin sayfayı nasıl terk ettiğine göre sayfa puan alır veya kaybeder. Arama sonuçlarından sayfaya ulaşan ziyaretçi sayfayı browser'daki "back" butonu ile terk ederse sayfa puan kaybeder.

Arama motorları bu ve bunun gibi faktörleri sıralama için gözönünde bulundurlar. Google'ın yüzden fazla kriteri göz önünde bulundurduğu bilinir. Hiçkimse bir websitesi için 1.sırayı garanti edemez. (Google'ın yaratıcıları dahil). Ancak ilk 3 ve ilk 10 için tahmini yüzdesel değerler söz konusu olabilir.

Önemli olan kullanıcıyı ve arama motorlarını yanıltmadan çalışmaktır. Doğru ve dürüst bir şekilde hazırlanan websiteleri internet ortamında hakettikleri yeri alacaktır. Bu zaman ve sabır isteyen bir süreçtir...
Bedava sitene hit