İnternette Bulunabilir Olmak

Belki farkında değilsiniz ama internet üzerinden hergün binlerce kişi sizin ürünleriniz veya hizmetlerinizle ile ilgili aramalar yapıyor. Webdeki başarının sırrı ise bulunabilir olmak. Dolayısıyla hedef kitlenizi ürün ve hizmetlerinizle buluşturmanın en önemli araçlarından biri de SEO dur. Evet online reklam yapabilirsiniz, çeşitli görsel ve işitsel medyalarda da websitenizin reklamını yapabilirsiniz, belki basın bültenleri hazırlıyorsunuz vb. Ama unutmayın bunlar yatırım gerektiren konular. Reklam yatırımınız bittiği zaman site trafiğinize de veda etmek zorunda kalacaksınız.

Web üzerindeki trafiğin %80 üzerinde arama motorlarından oluştuğu kabul edilirse, bu konunun önemi bir kez daha ortaya çıkacaktır.

Yapılan araştırmalar da gösteriyor ki arama sonuçlarında en çok tıklananlar ilk 3 sıra, daha sonra ilk 10... Dolayısıyla hedef ilk önce ilk 10'a girmek ve daha sonra ilk 3'ü hedeflemek olmalı...

Şunu Unutmayın:
Arama motorları kullanıcılarına aradıkları kelimeler bazında en çok fayda sağlayacak doğru içerikli sayfaları sunabilmeyi hedefler. Arama motorlarını yanıltmaya çalışmayın. Gereksiz ve arka arkaya kelime dizinlerinden kaçının. Öncelikle ziyaretçileriniz için özgün içerikler sunmaya odaklanın. Aksi taktirde enerjinizi boşa harcamış olacaksınız.

Web'de bulunabilir olmanız dileğiyle...
Bedava sitene hit